-
مکمل های ورزشی
-
پروتئین
- گینر و کربوهیدارت
- آمینواسید
- گلوتامین
- بی سی ای ای
- کراتین
- چربی سوز/کاهش وزن
- ال آرژنین
- اچ ام بی
- بتا آلانین
- پمپ و انرژی زا
- ویتامین و مواد معدنی
- شکلات بار
- تریبولوس
- محصولات غذایی و رژیمی
- مکمل غذایی-درمانی
-
بیماریها
- کمک درمانی
- آقایان
- بانوان
- پوست، مو، ناخن
- سیستم ایمنی
- مفاصل، استخوان، عضلات
- ویتامین، مواد معدنی
- محصولات غذایی، رژیمی
- چربی سوز/کاهش وزن
- آرایشی بهداشتی
-
محصولات آفتاب
- مرطوب کننده ها
- ضد لک و ضد جوش
- ضد چروک
- لیفتینگ ها
- ترمیم کننده ها
- پاکسازی
- مراقبت مو
- بهداشت دهان و دندان
- لوازم آرایش
- بهداشت بدن
- بهداشت عمومی
- مادر و کودک
- محصولات جنسی
- تجهیزات ورزشی
-
پوشاک
- شیکر، بطری و قمقمه
- حوله ورزشی
- شوز بگ و ساک ورزشی
- تجهیزات پزشکی
-
ارتوپدی
- دستگاه های خانگی
- تزریقات و پانسمان
نمایش فیلترهامقالاتمطالب اخیرپربازدیدترین مقالاتمقالاتمطالب اخیرپربازدیدترین مقالاتراهکارهای مؤثر در سم زدایی بدن
سم زدایی بدن فرآیند مهمی ست که به حفظ سلامت و بهبود عملکرد بدن کمک مؤثری میکند که این روزها بر حسب عادات نادرست غذایی، موضوع سم زدایی از اهمیت بیشتری برخوردار شده است.
در سری مقالات مجله کافه دارو به جنبه های مختلف از سلامتی پرداخته ایم، حال در این مقاله قصد داریم به بررسی راهکارهای مؤثر در سم زدایی بدن بپردازیم.
سم زدایی چیست و میزان اهمیت آن؟
سم زدایی به مفهوم پاکسازی بدن از هر گونه ماده مضر است که این ماده میتواند از سموم محیطی، غذاهای ناسالم و یا مواد زائدی باشد که خود بدن تولید میکند. با توجه به سبک زندگی امروزی و تابعیت از رژیم های غذایی ناسالم سموم در بدن تجمع پیدا میکنند که این سموم به مرور زمان موجب ایجاد تداخل در فرآیند متابولیسم و عملکرد اندام ها میشود. همچنین تجمع مواد سمی موجب فرسودگی، کاهش انرژی، کاهش تمرکز و بهم ریختگی خواب در فرد نیز میشود.
ارگان های مهم در پاکسازی طبیعی بدن
بدن در حالت عادی خود قادر به پاکسازی سموم و مواد زائد است که این امر مهم را ارگان هایی از بدن بر عهده دارند.
کبد: کبد یکی از اصلی ترین اعضای بدن که منجر به سم زدایی در بدن میشود. این عضو با پردازش مواد سمی، آنها را متابولیزه و به مواد غیر سمی تبدیل میکند که در نهایت این مواد از طریق ادرار و مدفوع دفع میشوند. همچنین کبد با تولید صفرا به هضم چربی ها و جذب ویتامین های محلول در چربی کمک میکند.
بیشتر بخوانید: علائم کبد چرب و درمان آن
کلیه ها: کلیه با فیلتر خون، مواد زائد و سموم را از طریق ادرار از بدن خارج میکند که این فرآیند در تنظیم سطح مایعات و الکترولیت ها در بدن نقش مؤثری ایفا میکند. همچنین کلیه ها با حفظ تعادل اسید و بازی خون به عملکرد مناسب سلول ها منجر میشود.
روده: روده ها مسئول حذف مواد زائد و سموم از طریق مدفوع هستند که میکروب های مفید در روده به تجزیه و در نتیجه حذف مواد زائد کمک میکنند، از این رو حفظ تعادل میکروبیوم برای سلامتی و سم زدایی مهم است.
سیستم ایمنی: سیستم ایمنی با تولید آنتی بادی و سلول های ایمنی به تنظیم واکنش های ایمنی، سم زدایی و ترمیم بافت ها کمک میکند.
محصولات مرتبط
پوست: پوست به وسیله تعریق، سموم و مواد زائد را از بدن خارج میکند که تعریق با تنظیم دمای بدن به حذف مواد سمی منجر میشود.
دریافت آب به میزان کافی: آب به بهبود هضم و عملکرد روده کمک کرده و باعث جلوگیری از یبوست میشود، همچنین آب با حل کردن مواد زائد و انتقال آن ها به کلیه به دفع نیز منجر میشود.
بیشتر بخوانید: دیتاکس واتر، آب طعم دار شده و سم زدا
روش های مؤثر در سم زدایی بدن
- آب و هیدراتاسیون مناسب: از ساده ترین و مهم ترین روش های سم زدایی بدن میتوان به نوشیدن آب اشاره کرد. نوشیدن روزانه 8 لیوان آب به هیدراتاسیون بدن کمک مؤثری میکند و فرآیند سم زدایی بدن را بهبود میبخشد.
- مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر: فیبر به هضم بهتر غذا کمک مؤثری میکند و خروج مواد زائد از دستگاه گوارش را تسهیل میبخشد. از این رو قرار دادن مواد غذایی و سبزیجات غنی از فیبر همچون سبزیجات برگ سبز، میوه ها، غلات کامل و حبوبات در برنامه غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
- آنتی اکسیدان ها: آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت میکنند، مواد غذایی همچون انواع توتها، سبزیجات با رنگهای تیره همچون کلم و اسفناج، چای سبز و آجیل ها با دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی به دفع سموم بدن کمک میکنند.
- ورزش و تحرک کافی: ورزش و داشتن تحرک کافی باعث افزایش گردش خون و تعریق میشود، تعریق نیز یکی از راه های طبیعی بدن برای دفع سموم است از این رو داشتن حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی میتواند در دفع سموم بدن نقش بسیار مؤثری ایفا کند.
بیشتر بخوانید: چگونه شروع به ورزش کردن کنیم؟
- پروبیوتیک ها: پروبیوتیک ها با تقویت فلور میکروبی روده در بهبود عملکرد دستگاه گوارش نقش مؤثری ایفا میکنند. غذاهای تخمیر شده، ماست کفیر، مصرف مکملهای پروبیوتیک میتواند در این امر مهم یاری کننده باشد.
- گیاه درمانی: دمنوش های گیاهی همچون چای سبز، چای قاصدک، گیاهانی همچون زنجبیل، زردچوبه و نعناع خاصیت سم زدایی دارند.
- پاکسازی پوست و تعریق: حمام بخار یا سونا به افزایش تعریق و دفع سموم کمک مؤثری میکند. همچنین بهره مندی از بخور جهت پاکسازی پوست صورت در از بین بردن سلول های مرده و سموم سطحی نقش مفیدی ایفا میکند.
بیشتر بخوانید: مراقبت از پوست و ماسک های خانگی
- روزه داری متناوب: از دیگر روش های دفع سموم بدن روزه داری و نخوردن مواد غذایی و دادن استراحت به دستگاه گوارش است که با تخصیص استراحت به دستگاه گوارش، بدن انرژی بیشتری به سم زدایی اختصاص میدهد.
بیشتر بخوانید: رژیم روزه داری
- مکمل های غذایی: مصرف مکمل های حاوی ریزمغذی ها، آنتی اکسیدان ها، ویتامین و مواد معدنی به بهبود فرآیند سم زدایی بدن کمک مؤثری میکنند که موجب عملکرد بهتر کلیه و سایر اعضا که در دفع سموم نقش دارند، میشود.
شما میتوانید با مراجعه به سایت کافه دارو گروه ویتامین و مواد معدنی مکمل های غذایی در برند های مختلف را مشاهده و در جهت خریدی مطمئن و آسان اقدام نمایید.
نظرات کاربرانتبدیل امتیازات به کیف پول
ورود / ثبت نام
برای ورود یا ثبتنام شماره تلفن همراه خود را وارد کنید.
شماره موبایل وارد شده صحیح نیستکد ارسال شده به شماره همراه را وارد کنید.
خطای اعتبارسنجیلطفا رمز عبور شماره همراه را وارد کنید.
خطای اعتبارسنجیاگر رمز عبور خود را فراموش کرده اید :
ورود با کدیکبارمصرفپس از تایید شماره موبایل، کد بازیابی رمز عبور به تلفن همراه شما پیامک می شود.
شماره موبایل وارد شده صحیح نیسترمز عبور جدید خود را وارد کنید.
تاییدبازگشتبه پاس همراهی شما، کدتخفیف + هدیه کافه دارو تقدیمتون
1 تا 10 آذر - دستگاه های خانگی
- شیکر، بطری و قمقمه
- مرطوب کننده ها
- کمک درمانی
- گینر و کربوهیدارت
-
پروتئین
اولین نفری باشید که به این مقاله نظر می دهید.