جشنواره ویژه آذرماه (بلک فرایدی) کافه دارو - کد تخفیف Cafebf  1 تا 10 آذر

0
منوی کافه دارو
داروخانه آنلاین-کافه دارو نمایش فیلترها
مقالات

پروبیوتیک ها و تأثیر آنها بر سلامت پوست

پروبیوتیک ها و تأثیر آنها بر سلامت پوست
پروبیوتیک ها باکتری های مفید که علاوه بر سلامت دستگاه گوارش در حفظ سلامت پوست نیز نقش مؤثری ایفا می‌کنند.

در مقاله پیشین در مجله کافه دارو به بررسی کلیت پروبیوتیک ها برای دستگاه گوارش پرداختیم، حال در این مقاله قصد داریم به بررسی نقش پروبیوتیک در سلامت پوست بنشینیم، با ما همراه باشید.

در مقاله قبل کلیتی از چیستی پروبیوتیک و ماهیت آنها را به نگارش درآوردیم. همانطور که ذکر شده بود، پروبیوتیک ها را باکتری های مفید یا باکتری های دوستدار نیز می‌نامیم و این نامگذاری از باب تأثیر بهبود بخش آنها در عملکرد اندام‌های بدن است.

بیشتر بخوانید: مزایای پروبیوتیک‌ها برای دستگاه گوارش

در تحقیقات علمی در سال های اخیر نشان داده که پروبیوتیک ها نه تنها برای سلامت روده، بلکه در حفظ سلامت پوست نیز مفید هستند، که عملکرد مثبت پروبیوتیک ها از طریق چندین مکانیسم بر بهبود وضعیت سلامت پوست حائز اهمیت هستند که در اینجا به آنها اشاره خواهیم کرد:

پروبیوتیک ها و نقش آنها در سلامت پوست

یکی از مهم ترین تأثیرات پروبیوتیک ها کاهش التهاب است. آکنه یک بیماری التهابی پوستی بوده  که در اثر رشد بیش از حد باکتری‌های مضر روی پوست، ایجاد می‌شوند که پروبیوتیک ها با تقویت باکتری های مفید، تعادل میکروبی پوست را بهبود می‌بخشند و کاهش رشد باکتری های عامل آکنه را منجر می‌شوند. پروبیوتیک ها همچنین با تولید مواد ضد میکروبی، به مهار باکتری های مضر که موجب آکنه می‌شوند را مهار می‌کند و به کاهش قرمزی و تورم پوست کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: مراقبت از پوست و ماسک های خانگی

پروبیوتیک ها همچنین نقش حیاتی در در حفظ رطوبت و محافظت از پوست در برابر آلودگی ها و مواد مضر دارند و در شادابی و لطافت پوست نقش مؤثری ایفا می‌کنند. بیماری هایی همچون اگزما، پسوریازیس و روزاسه اغلب با التهاب و حساسیت بیش از حد پوست همراه هستند که پروبیوتیک‌ها با کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی و بهبود علائم اینگونه بیماری‌ها می‌شوند.

تأخیر در پیری پوست

پروبوتیک‌ها با کمک به حفظ سلامت میکروبیوم پوست و از طریق تقویت سد دفاعی موجب کاهش آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد و و عوامل مخرب محیط می‌شوند که این اثرات به تأخیر در پیری پوست، کاهش چین و چروک و بهبود الاستیسیته (انعطاف پذیری) پوست می‌شوند. همچنین برخی پروبیوتیک‌ها با تحریک تولید کلاژن در پوست باعث بهبود قوام و جوانی پوست می‌شوند.

بهبود روند بازسازی و التیام زخم‌های پوستی

طبق اعلام تحقیقات، برخی پروبیوتیک ها به بازسازی و التیام زخم های پوستی کمک می‌کنند و از ایجاد اسکار (جای زخم) جلوگیری می‌کنند که این امر به ویژه در افرادی که دچار آسیب های پوستی یا زخم های ناشی آکنه هستند می‌تواند مفید باشد.

کاهش واکنش‌های آلرژیک پوستی

پروبیوتیک‌ها با تقویت سیستم ایمنی و تنظیم پاسخ های ایمنی بدن در کاهش واکنش‌های آلرژیک و حساسیت‌های پوستی مؤثر هستند که این اثر منجر به بهبود وضعیت پوست در افراد مستعد حساسیت و آلرژی می‌شود و کاهش خارش، قرمزی و التهاب پوست را به همراه دارد.

حفظ تعادل PH پوست

پوست بطور طبیعی دارای PH اسیدی است که به عنوان بخشی از سیستم دفاعی آن عمل می‌کند. پروبیوتیک‌ها تعادل PH پوست را بهبود بخشیده و از شرایطی که منجر به رشد باکتری‌ مضر شود، جلوگیری می‌کند که این اثر به حفظ سلامت پوست و کاهش مشکلات همچون خشکی، قرمزی و تحریک پوست کمک می‌کند.

درخشندگی و شفافیت پوست

میکروبیوم سالم و تعادل باکتریایی در روده و پوست به درخشندگی طبیعی پوست کمک می‌کند، از این رو پروبیوتیک‌ها با کاهش التهاب و بهبود عملکرد سد دفاعی به شفافیت، لطافت و درخشندگی پوست کمک می‌کنند.

لازم به ذکر است که بهره مندی از پروبیوتیک ها، چه از طریق مصرف خوراکی و چه شکل محصولات مراقبت از پوست، تأثیرات مثبتی بر سلامت پوست می‌گذارند. این موجودات ریز و مفید با ایجاد تعادل میکروبی در سطح پوست، به تقویت سد دفاعی آن، کاهش التهاب، تنظیم رطوبت و جلوگیری از پیری زود رس کمک می‌کنند. در نتیجه پروبیوتیک ها می‌توانند بخشی مهم از روتین مراقبت از پوست افرادی باشد.

نویسنده :آیدا قلعه وند
23 آبان 1403
نظرات کاربران

اولین نفری باشید که به این مقاله نظر می دهید.