جمعه سیاه چیه؟! تو کافه دارو جمعه بنفش داریم - کد تخفیف Cafebf  1 تا 10 آذر

0
منوی کافه دارو
داروخانه آنلاین-کافه دارو نمایش فیلترها
مقالات

درمان ریزش سکه ای مو

درمان ریزش سکه ای مو
ریزش سکه ای مو یا آلوپسی از جمله اختلالات بیماری خود ایمنی که ممکن است در موی سر یا ریش افراد منجر به تغییرات ظاهری شود.

درمان ریزش سکه ای مو

همانگونه که در سری مقالات قبل در مجله کافه دارو به موضوع کاهش وزن و ریزش مو پرداختیم، حال می‌خواهیم به جنبه دیگری از ریزش مو یعنی ریزش سکه ای مو بپردازیم. به راستی ریزش سکه ای مو چیست؟ بررسی عوامل ابتلا به ریزش موی سکه ای، و در نهایت چگونه ریزش موی سکه ای را متوقف و درمان کنیم؟

ریزش سکه ای مو چیست؟

ریزش سکه ای مو و یا همان آلوپسی یک نوع اختلال خود ایمنی بوده که سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله و ریزش موی دایره ای شکل و عاری از هر گونه مو را در نواحی مختلف سر و همچنین صورت (ریش آقایان)، ابرو و گردن را پدیدار می‌کند. این لکه های دایره ای شکل به اندازه سکه، گاه کوچک و گاه بزرگ هستند که علاوه بر ظاهر ناخوشایند، نشان از وجود بیماری در بدن است. در این عارضه گلبول های سفید بدن که نقش حمایتی در امراض را برای بدن ایفا می‌کند، اینبار به خود بدن حمله و در نتیجه طاسی دایره ای شکل را منجر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: علائم بیماری خود ایمنی و نحوه بهبود آن

بررسی عوامل ابتلا به ریزش موی سکه ای

بطور کلی دلیل حمله گلبول های سفید به فولیکول مو که ریزش موی سکه ای را منجر می‌شود، مشخص نیست. اما تحقیقات بسیاری دال بر این بوده است که بیماری آلوپسی می‌تواند یک بیماری ژنتیکی باشد. با این حال تصور بسیاری از افراد جامعه مبتنی بر این است که ریزش موی سکه ای بر حسب فشار عصبی و استرس بر فرد عارض می‌شود، اما جدیدترین تحقیقات، پایه استرس را تقریبا رد نموده اند مگر در معدود افرادی که استرس در آنها منجر به ریزش سکه ای مو شده باشد. بطور کلی شرایطی که درصد احتمال ابتلا به آلوپسی را افزایش می‌دهد شامل: ژنتیک، داشتن برخی شرایط همچون بیماری های تیروئید، آسم و ویتیلیگو و در نهایت کمبود ویتامین دی است، لازم به ذکر است  که این بیماری مسری نمی‌باشد.

چگونه ریزش موی سکه ای را متوقف و درمان کنیم؟

در درمان و بهبود این بیماری علت ایجاد آن می‌تواند مهم باشد، در واقع در مرحله اول باید علت ایجاد ریزش موی سکه ای بررسی و سپس اقدام به درمان آن نمود.

از نمونه درمان هایی که برای این بیماری قابل انجام است، می‌توان به این موارد اشاره نمود:

- تزریق استروئید و یا استفاده از قرص های استروئید: که در این روش درمانی باید مراقب افزایش سطح قند خون باشید.

- ایمونوتراپی: که جزء مؤثرترین درمان ها می باشد، این روش درمانی بخصوص در مواقعی که ریزش سکه ای قسمت زیادی را درگیر کرده است، می ‌تواند مؤثر واقع شود.

- تزریق محلول کورتیزون یا استفاده موضعی از کرم کورتیزول: که این روش، واکنش سیستم دفاعی بدن را مورد اصلاح قرار می‌دهد.

- بهره مندی از ماینوکسیدیل بصورت موضعی: در این روش به رویش و افزایش قطر مو کمک می‌شود.

- دارو های کورتکو (مانند پردنیزون): که هم بصورت خوراکی و هم بصورت تزریق وریدی، در موارد ریزش شدید و به مدت کوتاه و برای بزرگسالان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

- داروی آنترالین: به صورت مالشی که به تحریک پوست سر و در نتیجه رشد مو منجر می‌شود.

از دیگر روش ها نیز می‌توان به PRP، مزوتراپی و کاشت مو اشاره کرد که این روش‌ها در مواقع دیگری غیر از بیماری آلوپسی هم در جهت تقویت و رویش مو از آنها استفاده می‌شود.

از  نمونه درمان های خانگی: حفاظت از قسمت دایره ای ریخته شده در مقابل نور آفتاب با کلاه و...، کنترل استرس (استرس عامل مستقیم با تضعیف سیستم ایمنی است).

بیشتر بخوانید: لینولایف و تأثیرات آن

به عنوان سخن پایانی لازم به ذکر است که در جهت مواجه با هر گونه تغییرات ظاهری همچون ریزش سکه ای مو با پزشک متخصص مشورت و درمان متناسب با شرایط بدنی را انتخاب و در نهایت در جهت درمان مبادرت نمایید.

نویسنده :آیدا قلعه وند
05 آذر 1403
نظرات کاربران

اولین نفری باشید که به این مقاله نظر می دهید.