-
مکمل های ورزشی
-
پروتئین
- گینر و کربوهیدارت
- آمینواسید
- گلوتامین
- بی سی ای ای
- کراتین
- چربی سوز/کاهش وزن
- ال آرژنین
- اچ ام بی
- بتا آلانین
- پمپ و انرژی زا
- ویتامین و مواد معدنی
- شکلات بار
- تریبولوس
- محصولات غذایی و رژیمی
- مکمل غذایی-درمانی
-
بیماریها
- کمک درمانی
- آقایان
- بانوان
- پوست، مو، ناخن
- سیستم ایمنی
- مفاصل، استخوان، عضلات
- ویتامین، مواد معدنی
- محصولات غذایی، رژیمی
- چربی سوز/کاهش وزن
- آرایشی بهداشتی
-
محصولات آفتاب
- مرطوب کننده ها
- ضد لک و ضد جوش
- ضد چروک
- لیفتینگ ها
- ترمیم کننده ها
- پاکسازی
- مراقبت مو
- بهداشت دهان و دندان
- لوازم آرایش
- بهداشت بدن
- بهداشت عمومی
- مادر و کودک
- محصولات جنسی
- تجهیزات ورزشی
-
پوشاک
- شیکر، بطری و قمقمه
- حوله ورزشی
- شوز بگ و ساک ورزشی
- تجهیزات پزشکی
-
ارتوپدی
- دستگاه های خانگی
- تزریقات و پانسمان
نمایش فیلترهامقالاتمطالب اخیرپربازدیدترین مقالاتمقالاتمطالب اخیرپربازدیدترین مقالاتنقد و بررسی مکمل CLA
نتایج مطالعات انسانی نیز از نقش این ماده در بهبود ترکیب بدنی و کاهش توده چربی در بدن انسان افزایش فراهمی اسید های چرب حکایت دارد.
فهرست این مقاله [مخفی کردن]
نقد و بررسی مکمل CLA
CLA (Conjugated Linoleic Acid) یا کانجوکیتد لینولیک اسید یک اسید چرب است که در گوشت و مواد لبنی یافت می شود و اعتقاد بر این است ک دارای اثرات سلامتی بالایی است. لینولیک اسید که در واقع شکل رایج اسید چرب امگا ۶ است. عبارت کانجوکیتد یک عبارت برای توصیف نحوه چینش مولکول های اسید چرب است.
در حدود ۲۸ فرم مختلف از این ماده وجود دارد.
منبع اصلی CLA در گوشت، و مواد لبنی، حیواناتی است که از گیاهان تغذیه می کنند. مقدار CLA موجود در گوشت و لبنیات ارتباط مستقیمی با نوع تغذیه دام دارد و نشان داده شده است که در گوشت گاوهایی که از گیاهان تازه تغذیه میکردند حدود ۵۰۰ برابر بیشتر نسبت به گاوهایی که از علوفه های فرآوری شده تغذیه می کردند CLA وجود داشت.
مقدار CLA در کره حدود ۶ میلی گرم در گرم، در گوشت گاو ۵.۶ میلی گرم در گرم، در پنیر موزرلا ۴.۹ میلی گرم در گرم، ماست ۴.۸ میلی گرم در گرم و دانه کتان ۴.۵ میلی گرم در گرم است.
به صورت کلی زنان در روز نیازمند ۱۵۱ میلی گرم و مردان ۲۱۲ میلی گرم از این ماده هستند.
عملکرد اصلی CLA زمانی مورد توجه قرار گرفت که محققان دریافتند مصرف این ماده می تواند به موش ها برای مقابله با سرطان کمک کند.
یکی از اصلی ترین عملکرد هایی که برای CLA برشمرده می شود نقش آن در کاهش وزن چربی و بهبود ترکیب بدنی در افرادی است که دارای اضافه وزن هستند. مطالعات نشان داده اند استفاده از این مکمل CLA می تواند باعث افزایش مصرف چربی ها با افزایش فراهمی آن ها، تحریک شکستن چربی ها و جلوگیری از تولید چربی در موش ها گردد. نتایج یک مطالعه نشان داد مصرف ۳.۲ دو میلی گرم در روز باعث کاهش نیم کیلویی در هر هفته نسبت به گروه کنترل گردید. مطالعه دیگری نشان داد مصرف ۲.۴ تا ۶ گرم از این ماده برای ۶ الی ۱۲ ماه باعث کاهش چربی بدنی به میزان ۱.۳۳ کیلوگرم در گروه مصرف کننده گردید.
نتایج مطالعات نشان می دهد در شش ماه اول مصرف این مکمل میزان کاهش چربی بالا بوده و بعد از شش ماه این کاهش به فلات رسیده و اثر بخشی CLA کمتر می شود.
به نظر میرسد مصرف مکمل CLA مخصوصاً در شش ماه اول بعد از شروع مصرف می تواند باعث کاهش میزان چربی در بدن فرد گردد.
نکته حائز اهمیت این است که با توجه به ماهیت عملکردی این ماده که باعث می شود فراهمی اسید چرب ها در خون زیاد شود به عبارتی باعث می شود چربی های زیر پوستی شکسته و در اختیار بدن برای مصرف قرار گیرد و قاعدتاً بدن برای مصرف این اسید چرب ها باید تحرک بدنی و فعالیت ورزشی داشته باشد تا بتواند این اسید چرب های تجزیه شده را سوزانده و به مصرف برساند. پس در حین مصرف این مکمل انجام تمرینات ورزشی مخصوصاً تمرینات هوازی برای اثر گذاری مناسب این مکمل بسیار لازم و ضروری است.
محصولات مرتبط
اثرات بالقوه دیگر:
مطالعات نشان داده اند افرادی که میزان CLA بیشتری را از طریق رژیم غذایی خود دریافت می کردند احتمال ابتلای پایین تری به دیابت نوع ۲ نسبت به همسالان خود داشتند همچنین این افراد احتمال کمتری به بیماری قلبی عروقی و سرطان های مختلف مبتلا می شدند. همچنین دانشمندان مصرف این ماده را بهبود عملکرد سیستم ایمنی مرتبط می دانند.
همانطور که گفته شد CLA یک اسید چرب است و مصرف زیاد CLA باعث تجمع چربی در کبد و عوارض متعاقب آن می شود. مصرف زیاد این مکمل با افزایش عفونت در بدن، مقاومت انسولینی و کاهش کلسترول های مفید بدنی همراه است.
به نظر می رسد مصرف ۳ الی ۶.۵ گرم در روز CLA می تواند باعث اثرات مفید آن گردد.
گردآوری و ترجمه: دکتر اسماعیل مظفری پور – کارشناس تغذیه و آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی
Onakpoya IJ, Posadzki PP, Watson LK, Davies LA, Ernst E. The efficacy of long-term conjugated linoleic acid (CLA) supplementation on body composition in overweight and obese individuals: a systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. Eur J Nutr. 2012 Mar;51(2):127-
Whigham LD, Watras AC, Schoeller DA. Efficacy of conjugated linoleic acid for reducing fat mass: a meta-analysis in humans. Am J Clin Nutr. 2007 May;85(5):1203-11.
Banni S. Conjugated linoleic acid metabolism. Curr Opin Lipidol. 2002 Jun;13(3):261-6. doi: 10.1097/00041433-200206000-00005.
Dhiman TR, Anand GR, Satter LD, Pariza MW. Conjugated linoleic acid content of milk from cows fed different diets. J Dairy Sci. 1999 Oct;82(10):2146-56. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(99)75458-5.
Castro-Webb N, Ruiz-Narváez EA, Campos H. Cross-sectional study of conjugated linoleic acid in adipose tissue and risk of diabetes. Am J Clin Nutr. 2012 Jul;96(1):175-81.
Smit LA, Baylin A, Campos H. Conjugated linoleic acid in adipose tissue and risk of myocardial infarction. Am J Clin Nutr. 2010 Jul;92(1):34-40. doi: 10.3945/ajcn.2010.29524.
نظرات کاربرانتبدیل امتیازات به کیف پول
ورود / ثبت نام
برای ورود یا ثبتنام شماره تلفن همراه خود را وارد کنید.
شماره موبایل وارد شده صحیح نیستکد ارسال شده به شماره همراه را وارد کنید.
خطای اعتبارسنجیلطفا رمز عبور شماره همراه را وارد کنید.
خطای اعتبارسنجیاگر رمز عبور خود را فراموش کرده اید :
ورود با کدیکبارمصرفپس از تایید شماره موبایل، کد بازیابی رمز عبور به تلفن همراه شما پیامک می شود.
شماره موبایل وارد شده صحیح نیسترمز عبور جدید خود را وارد کنید.
تاییدبازگشتبه پاس همراهی شما، کدتخفیف + هدیه کافه دارو تقدیمتون
1 تا 10 آذر - دستگاه های خانگی
- شیکر، بطری و قمقمه
- مرطوب کننده ها
- کمک درمانی
- گینر و کربوهیدارت
-
پروتئین
اولین نفری باشید که به این مقاله نظر می دهید.